18 ביוני 2018
כללי
אנחנו בני האדם ידועים כיצורים שונאי סיכון ולכן, עבור רובנו, נטילת סיכונים, בין אם מדובר בתחום האישי, הכלכלי או המקצועי מעוררת חששות ואי נוחות. לצד התובנה הזו, ניצבת גם העובדה שבכל סיכוי ישנו סיכון מסוים הכרוך בו. וכדברי אלוף האגרוף מוחמד עלי "מי שאינו אמיץ מספיק לקחת סיכונים, לא ישיג דבר בחייו". אנחנו לא מציעים לכם לקחת סיכון באופן לא מושכל או ללכת נגד תחושת הבטן שלכם. מה שאנחנו מציעים הוא לנהל את הסיכונים בעסקת נדל״ן, במקום לתת לסיכונים או החששות מהם לנהל אתכם. זוהי הדרך ליהנות מהסיכוי הקיים בעסקה, תוך הסתכלות מפוכחת על הסיכון וצמצומו למימדים שאיתם תוכלו לחיות בשלום. איך עושים את זה נכון? מיד נסביר.
ישנן דרכים שונות לנהל סיכונים בעסקת נדל״ן. אנחנו בחרנו להתמקד בנוסחה פשוטה שעובדת טוב ביותר עבורנו ועבור הלקוחות שלנו. מדובר במטריצה אינטואיטיבית יחסית לשימוש וניתן לארגן אותה בצורה נוחה וברורה בטבלה. קחו בחשבון שאם אין לכם ניסיון בתחום עסקאות הנדל"ן יש להניח שתתקשו לאתר ולמפות נכונה את הסיכונים, המשמעויות ודרכי הפעולה ועל כן אנו ממליצים להתייעץ עם איש מקצוע המומחה בתחום.
אלה הגורמים שניקח בחשבון במסגרת ניהול הסיכונים:
כעת, אחרי שאספנו וריכזנו את כל הנתונים הרלוונטיים לניהול הסיכונים בעסקת נדל״ן, נרצה לסכם אותם באופן שיאפשר לנו להבין טוב יותר את הסיכון ולהיערך אליו. לצורך כך אנחנו נוהגים ליצור מפת צבעים המורכבת מהתמהיל שבין הסיכון שהנזק יתממש לבין עוצמת הנזק, בסקאלה של 1 עד 5 כפי שמתואר בסעיף 2. באמצעות שכלול שני המרכיבים הללו אנחנו יכולים להגדיר את מידת הסיכון. כך למשל, כאשר אנחנו עוסקים בנזק שדירגנו את עוצמת הנזק שלו כזניחה (1) וההסתברות למימוש נמוכה מאוד, נגדיר את הסיכון כקל ונסמן אותו בצבע ירוק. כאשר נעסוק בנזק שדירגנו את עצמתו כחמורה ביותר (5) לצד ההסתברות נמוכה שהסיכון יתממש, נוכל להגדיר את הסיכון כבינוני ונסמן אותו בצבע כתום. וכן הלאה. ככל שהסיכון משמעותי יותר מבחינת עסקת הנדל"ן שלכם, נגדיר דרכי פעולה רבות ואיכותיות יותר להורדת הסיכון ומניעת הנזק שבהתממשותו.